Fastwin’s Leonberger Kennel

Toen wij in 1992 onze eerste Leonberger kochten, kregen wij een pup uit een F-nest. Samen met de kinderen bedachten we een roepnaam. Dit moest een naam met een F zijn voor op de stamboom. In een namenboekje vonden wij de naam Fastwin; wat standvastige vriend betekent. Na overleg met de kinderen, mocht dit ook de roepnaam worden. Fastwin deed zijn naam alle eer aan. Hij was voor ons allemaal een echte vriend en huisgenoot, die er voor ons was wanneer nodig. Toen we een kennelnaam gingen aanvragen, was de keuze al snel gemaakt.

Bij Fastwin’s Leonbergers Kennel fokken wij op karakter, botwerk en levensverwachting. Onze Fastwin’s Abigail is afkomstig van een Leonberger moederlijn met een hoge levensverwachting van wel tien jaar of meer. Wij hopen dat onze Anouk, Roya, Amy en Alvin dit door zullen geven.

De Leonberger pups worden bij ons in huiselijke kring gesocialiseerd. De laatste vier weken hebben ze veel ruimte rondom de boerderij, waardoor ze zich ongestoord kunnen ontwikkelen tot een échte Leonberger. Binnenshuis hebben de pups een vrije loop in het gezin en buitenshuis ruim 2000 m² waar ze de hele dag kunnen rennen en tieren.

Doorgaans vragen wij voor een Leonberger pup ongeveer € 1400. Hierbij krijgt u een officiële stamboom, eigendomsbewijs en hondenpaspoort met registratie. Voordat de pups het nest verlaten worden deze tweemaal ontwormd en worden ze compleet geënt waaronder ook tegen hondenziekte en Parvo. Bovendien laten wij een E.C.V.O. oogonderzoek uitvoeren op alle pups in onze nesten. Nadat de Leonberger pups minimaal zes weken zijn, wordt door de dierenarts een gezondheidsverklaring afgegeven. Mocht binnen 18 maanden onverhoopt blijken dat een van de aangeschafte pups een erfelijke afwijking heeft en dat deze overlijdt, krijgt van ons uw aankoopbedrag retour (of een een nieuwe Leonberger pup waar mogelijk).

De pups kunnen over het algemeen na een week of acht naar de nieuwe eigenaar. Wij hopen dat de Leonberger pup die u mee naar huis zult nemen, onze kennelnaam voor u ook alle eer aan zal doen en het voor u ook een standvastige vriend zal zijn.

Henk, Puk, Dirk en Marieke

Leave a reply

Fields marked with * are required